Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال ۱۳۹۶، مستندسازان در دیدار با رهبر انقلاب‌اند؛ محسن مؤمنی‌شریف لب به تحسین از یکی از شهید آوینی می‌گشاید، اما رهبر انقلاب سخنانش را تصحیح می‌کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایران اکونومیست، علی صدری‌نیا، کارگردان و مستندساز مجموعه مستند «غیررسمی» ماجرایی از دیدار سال 1396 مستندسازان با رهبر انقلاب و خاطره‌ای از مواجهه نادر طالب‌زاده با آیت الله خامنه ای را بیان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره آن دیدار توضیح داد: سال 1396 در دیدار جمعی از مستندسازان با رهبر انقلاب که در قالب دیدار پنج‌شنبه شب‌ها برگزار می‌شد، صحبت‌های مختلفی بین مستندسازان و رهبری رد و بدل شد. در همان جلسه، حضرت آقا 2 یا 3 مواجهه با حاج نادر طالب‌زاده داشتند.

یکی از این مواجهات در ابتدای جلسه رخ داد؛ جایی که زمان نماز مغرب فرارسیده بود و همه برای نماز آماده می‌شدند. حاج نادر به دلیل کسالتی که داشت، روی صندلی نشسته بود و میزی در برابرش قرار داشت تا روی آن نماز بخواند. وقتی آقا وارد جلسه شدند، شوخی با حاج نادر کردند و گفتند: «شما هم میزی شدید؟!» این شوخی و خنده در فیلم مستند «غیررسمی 2» هم قرار داده شده بود.

او اضافه کرد: مواجهه دیگر آقای خامنه ای با حاج نادر به داخل جلسه مربوط بود. آقای مؤمنی شریف (رئیس وقت حوزه هنری در سال 1396) صحبتی را مطرح کرد و گفت: «شکوفایی و گردهمایی مستندسازان انقلابی که امروز شاهدش هستیم، حاصل بذری است که شهید آوینی کاشت و اکنون ثمره آن را می‌بینیم.» ایشان در حین همین سخنان بودند که آقا به حرف‌هایش ورود کردند و با اشاره به آقای نادر طالب‌زاده فرمودند: «و همین طور آقای طالب‌زاده....»

به نظرم، این بیانات، تذکر و یادآوری از سوی رهبر انقلاب مبنی بر پاسداشت تلاش‌های حاج نادر طالب‌زاده در تمام این سال‌ها برای تقویت جریان مستند انقلابی بود.

او در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره مهم‌ترین ویژگی نادر طالب‌زاده گفت: در همین چند ساعتی که از فوت حاج نادر گذشته است، در فضای مجازی می‌بینید که هرکدام از مستندسازان روایت و مواجهه خود از حاج نادر را بازگو می‌کنند و جالب اینجاست که همه‌شان به نیکی از او یاد می‌کنند. به نظر می‌رسد که آقای طالب‌زاده روحیه‌ای دارد که او را از بقیه مستندسازان متمایز کرده است. به نظرم ویژگی مهم او همین یاد خیری است که از او در صفحات مجازی مستندسازان می‌خوانیم. او آغوشی باز برای نسلی داشته است که همگی جوان‌ و هم‌سن و سال فرزندان او هستند.

وی اضافه کرد: برخی از ما به دلیل مشغله‌های کاری و فکری فرصت نمی‌کنیم که به فیلمسازان جوان‌تر رسیدگی کنیم و حرف‌هایش را بشنویم اما حاج نادر همیشه گوش شنوا برای نسل جوان داشت.

این مستندساز با اشاره به حمایت طالب‌زاده از فیلمسازان جوان گفت: ویژگی مهم دیگر او اعتباری بود که به کارهای خیلی از مستندسازان جوان و کار اولی داد. وقتی که او دبیر جشنواره عمار بود، آن‌چنان به مستندسازان جوان بها می‌داد که واقعا به ادامه این مسیر ترغیب می‌شدیم. امضای او پای لوح تقدیرنامه ما به کار ما اعتبار می‌داد. بنده معتقدم به واسطه این پشتیبانی و حمایتی که از مستندسازان جوان داشت، حق بزرگی به گردن همه این افراد دارد.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نادر طالب زاده رهبر انقلاب حاج نادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس

امام خمینی(ره) در اردیبهشت 1323 مطلبی را در دفترچه یادداشت‌های آقای وزیری مکتوب کرد که امروزه به عنوان قدیمی‌ترین متن مبارزاتی ایشان از آن یاد می‌شود و به نامه قیام لله مشهور است 30 سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز در تاریخ 1353/1/17 دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

به گزارش مشرق، مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‌‎ ‎‌رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود. متن کامل این نامه بدین شرح است:«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمریدر حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد۵۳/۱/۱۷سید علی خامنه‌ای »

دیگر خبرها

  • دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب
  • دیدار کارگزاران حج و زائران بیت‌الله با رهبر معظم انقلاب
  • آواتر 15 ؛ یک شاسی بلند جدید دیگر با زبان طراحی نادر فقیه زاده (+تصاویر)
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبرانقلاب در راه نمایشگاه کتاب
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظّم انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟